Yoga

YINYOGA

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform. Här sitter och ligger vi länge och stilla i olika positioner, för att komma åt den djupliggande bindväven. Yinyogan är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet. Yinyogan fungerar även som stressreducerande.

På yinyogaklasserna stannar vi 3–5 minuter i varje position, och använder oss av block, kuddar och filtar för att kunna ligga så bekvämt som möjligt. Övningarna görs med avslappnade muskler, och med fokus på andningen. Yinyoga lugnar och är avslappnande för både kropp och psyke, och passar även gravida.

Dessa klasser passar Stressade, Utmattade och dig som behöver lugn, passar även stela.

 

ASHTANGAYOGA

Ashtangayoga är en dynamisk yogaform. Yoga är en livsfilosofi som ger möjlighet att frambringa en strålande och vital kropp och själ. Om man praktiserar Ashtanga Yoga i dess rätta ordningsföljd kommer utövaren gradvis att sin fulla potential på alla plan av det mänskliga medvetandet: det fysiska och psykologiska resp det andliga.

Genom att träna korrekt andning, Ujjayi Pranayama, rätt kroppsställningar, Asanas, och rätt fokuseringspunkter, Dristi, kan man lära sig att kontrollera sinnena och få en djupare förståelse för sig själv. Om denna disciplin utövas regelbundet och hängivet så leder den till en stabilitet i kropp och själ.